Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ



Ρώτα τον coach τι μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις την ομάδα 
Αυτό είναι πιθανότατα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείς να κάνεις, γιατί δείχνει ότι είσαι διαθέσιμος να προσφέρεις οτιδήποτε χρειαστεί για να βοηθήσεις την ομάδα να επιτύχει. Αν βάλεις την ομάδα πάνω από τους προσωπικούς σου στόχους, θα γίνεις ο παίκτης που όλοι οι προπονητές και συμπαίκτες θα ήθελαν να έχουν. 
Στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου θυμήσου να ρωτήσεις τον προπονητή σε ποια πράγματα χρειάζεται να δουλέψεις στη μεταβατική περίοδο για να συνεισφέρεις στην ομάδα την επόμενη χρονιά. 

Παίξε ανάλογα με τα δυνατά σου χαρακτηριστικά 
Δεν μπορούν όλοι να είναι scorer, γι’ αυτό κάνε αυτά στα οποία είσαι καλός. Αν προσπαθείς να κάνεις πράγματα που δεν είσαι καλός θα βρεθείς γρήγορα στον πάγκο. Αν είσαι πολύ καλός στο rebounding και παίζεις καλή άμυνα, κάνε αυτά όταν είσαι στον αγώνα. Κάνε αυτά που μπορείς να κάνεις και όχι αυτά που δεν μπορείς. Βελτίωνε τα δυνατά σου σημεία και δούλεψε τις αδυναμίες σου στην προπόνηση. 

Συνέχεια να μοχθείς και να δουλεύεις σκληρά 
Εκτός του ότι θα βελτιώνεσαι συνεχώς, ο προπονητής το παρατηρεί και θα σε επιλέγει από κάποιον άλλο που δε δουλεύει τόσο σκληρά. 

Παίξε δυνατή άμυνα 
Αν μπορείς να σταματάς την αντίπαλη επίθεση, δεν έχει σημασία αν μπορείς να σουτάρεις καλά ή να τριπλάρεις. Ο προπονητής συχνά θα βρίσκει ένα λόγο για να σε χρησιμοποιεί. 

Box out, Block out και Rebound 
Αν δεν μπλοκάρεις τον παίκτη σου και δεν κάνεις box out θα βρεθείς πολύ γρήγορα εκτός αγώνα. Οι προπονητές αντιλαμβάνονται τη σημασία του rebound. Αν το κάνεις καλά, βελτιώνεις σημαντικά τις πιθανότητές σου να παίξεις. 

Πάρε τις σωστές προσπάθειες και τα καλά σουτ 
Ένα καλό σουτ είναι το ελεύθερο σουτ που έχεις πολλές πιθανότητες να το βάλεις και ταυτόχρονα κανείς άλλος τη συγκεκριμένη στιγμή δεν έχει καλύτερες πιθανότητες για σκορ. Οι κακές επιλογές θα σε οδηγήσουν στον πάγκο. 

Κάνε την extra πάσα 
Στους προπονητές αρέσει πολύ η extra πάσα. Θα δέχεσαι με τη σειρά σου περισσότερες πάσες από τους συμπαίκτες σου, γιατί θα αναγνωρίζουν και θα εκτιμούν την ομαδικότητα και τον αλτρουϊσμό (όχι εγωισμό) σου. Το μπάσκετ είναι πολύ πιο όμορφο όταν παίζεται ομαδικά. 
Να μην είσαι παραπάνω ομαδικός από όσο χρειάζεται. Αν έχεις μια καλή επιλογή για σουτ, θα την πάρεις. 

Γίνε ένας σπουδαίος συμπαίκτης
Αν οι συμπαίκτες σου σε συμπαθούν, είναι πιο πιθανό να παίζουν καλύτερα μαζί σου. Ο προπονητής μπορεί να παρατηρήσει τη «χημεία» και να σε βάζει περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου